dilluns, 24 de novembre del 2008

Gran victòria Bolivariana

Quinze dies a la república de Veneçuela no em van ajudar gaire a entendre que era aquest nou socialisme del segle XXI i encara menys que era la revolució Bolivariana. Però si que vaig entendre tota la feina que s'esta fent en aquest país sud-americà.
Vaig veure una oposició que actuava lliurament pels carrers, que feia els seus actes o que enganxava els seus cartells. Fet inimaginable en qualsevol dictadura europea.
Vaig veure escoles en pobles perduts a la serra andina, vaig veure biblioteques en poblets dels Llanos, vaig veure carreteres, vaig veure ajudes a cooperatives agrícoles, vaig veure menjadors populars, vaig veure cases abandonades que eren recuperades amb permís governamental, vaig veure..... Es dir vaig veure el ressorgiment d'un poble massa acostumat al sotmetiment i al domini de les classes podent,s o pudents.

En una votació sense precedents en la història electoral regional veneçolana, el Partit Socialista Unit de Veneçuela PSUV, va obtenir aproximadament 6 milions de vots, 17 de 23 governacions. Es van recuperar tres governacions. No obstant això, es van perdre dues dels estats més importants, Tachira i Zulia, ambdues, regions frontereres amb Colòmbia, perdent-se a més el Districte de Caracas.
Tal com va afirmar Chavez el triomf del *PSUV implica la consolidació del procés i tanca la boca contundentment a qui asseguren que a Veneçuela hi ha una dictadura.