dijous, 21 de maig del 2009

manifest de suport a Iniciativa Internacionalista

Iniciativa Internacionalista ha presentat aquest matí un manifest contra l'anul·lació de la candidatura, decretada pel Tribunal Suprem espanyol. El manifest té més de dues-centes signatures, incloses personalitats com el Premi Nobel de la Pau Adolfo Pèrez Esquivel, el filòsof Josep Maria Terricabras, l'escriptora Isabel Clara-Simó, l'economista Arcadi Oliveres, el president d'ERPV, Agustí Cerdà, l'advocada Rut Carandell i el diputat d'ERC Uriel Bertran.

Els signants diuen que se senten indignats pel 'gravíssim atemptat contra les llibertats democràtiques i contra la presumpció d’innocència, fonament de l’Estat de Dret, que suposa la il.legalització de la candidatura a les eleccions europees Iniciativa Internacionalista - La Solidaritat entre els Pobles', n'exigeixen la revocació i denuncien 'la vergonyosa campanya de desprestigi orquestrada pels grans mitjans al servei dels poders establerts'. A més, se solidaritzen amb els membres de la candidatura.

Abans de mitjanit el Tribunal Constitucional ha de decidir si ratifica l'anul·lació o si accepta el recurs d'Iniciativa Internacionalista. El recurs inclou noves proves i elements contra l'argument de la fiscalia espanyola que vincula Iniciativa Internacionalista amb ETA i Batasuna, segons els responsables. Tot i això, han dit a VilaWeb que d'una manera o altra serien presents a la campanya per a les eleccions europees, encara que veuen difícil que s'accepti el recurs.

El text que han presentat al Tribunal Constitucional fins i tot diu que 'Iniciativa Internacionalista mai no ha fet servir mitjans que no fossin estrictament polítics, i que l'ús de la violència és completament estrany a la seva manera d'actuar i a la seva cultura política' i es 'rebutja i condemna 'l'ús de la violència per a l'obtenció d'objectius polítics en el marc d'un estat democràtic.'


Manifest de suport a Iniciativa Internacionalista PDF Print E-mail

PER LA DEMOCRÀCIA I La PRESSUMPCIÓ D'INNOCÈNCIA

Les persones i organitzacions sotasignants volem expressar amb la major contundència la nostra indignació i alarma davant el gravíssim atemptat contra les llibertats democràtiques i contra la pressumpció d'innocència, fonament de l'Estat de Dret, que suposa la il·legalització de la candidatura a les eleccions europees Iniciativa Internacionalista – La Solidaritat entre els Pobles, i exigim la revocació de la corresponent sentència del Tribunal Suprem.

Volem denunciar també la vergonyosa campanya d'assetjament i desprestigi orquestrada prls grans mitjans al servei dels poders establerts, a la vegada que expressem la nostra solidaritat amb Alfonso Sastre i les altres persones a las quals s'ha intentat criminalitzar per la seva participació a Iniciativa Internacionalista.