dijous, 27 d’agost del 2009

Les paraules d'Ares no són innocents

Les prohibicions de marxes i actes, les temibles declaracions del conseller d'Interior Rodolfo Ares, són una clara amenaça a tota la societat basca. Són un gran perill i una declaració d'intencions que només aconseguira que a Euskal Herria no coneguin mai que es viure en pau. I es que fins i tot els marrecs saben que sense justícia mai hi haurà pau. Només desitjo que els companys del seu partit a Catalunya no copiïn la fabulosa idea, perquè es comença amenaçant a un regidor que no s'alça en un minut de silenci i es pot acabar a "garretades".

Com quan els nazis marcaven les cases dels jueus, les tropes d'ocupació han enviat als seus esbirros al carrer a assenyalar els bars abertzales. Els "Guerrilleros de Cristo Rey", "la Falange", són els espantalls en els quals s'escuda el terrorisme d'estat. Aquestes amenaces directes habiliten que es repeteixi l'atac impune a un bar, com ja ha ocorregut.

Ara, només faltaria que els abertzales posin en la diana als bars i llocs de reunió dels guàrdies civils, dels ertzaines, dels poli-periodistes. . .. No és innocent el missatge d'Ares. Està pensat i bé pensat. Quin efecte pot produir dintre d'una comunitat la inoculació d'aquest verí? Com pot afectar la convivència? Quines respostes s'esperen de l'altre costat?

És de suposar que el govern espanyol ha fet les seves previsions, però em pregunto si hauran llegit alguna cosa sobre el "efecte papallona". No serà la primera vegada que una modificació petita en les condicions inicials es converteix en un desviament molt gran de l'objectiu apuntat.

1 comentari:

Marta ha dit...

Espero de tot cor que un dia Euskalherria pugui viure en pau i llibertat.