divendres, 19 de març del 2010

L'alpinista


Conten que un alpinista, desesperat per conquistar l'Aconcagua va iniciar la seva travessia, després d'anys de preparació però volia la glòria tant sold per a ell, per tant va pujar sense companys.
Va començar a pujar i se li va anar fent tard, i més tard, i no es va preparar per a acampar, sinó que va decidir seguir pujant decidit a arribar al cim.
La nit va caure a plom en l'altura de la muntanya, ja no es podia veure absolutament res. Tot era negre, zero visibilitat, no havia lluna i les estrelles estaven cobertes pels núvols.
Pujant per un penya-segat, a tant sols 100 metres del cim, es va relliscar i es va desplomar per l'aire... queia a una velocitat vertiginosa, solament podia veure taques més fosques que passaven en la mateixa foscor i la terrible sensació de ser succionat per la gravetat.

Seguia caient... i en aquests angoixants moments, van passar per la seva ment tots els grats i no tan grats moments de la vida... Ell pensava que anava a morir, no obstant això, de cop i volta va sentir una estirada molt forta que gairebé el parteix en dos...

SI, com tot alpinista experimentat, havia clavat estaques de seguretat amb cadenats a una llarguíssima soga que l'amarrava de la cintura.

En aquests moments de quietud, suspès per l'aire, no li va quedar més que cridar:
-"AJUDA'M DÉU MEU..."
De cop i volta una veu greu i profunda dels cels li va contestar:

-"QUE VOLS QUE FACI?"

-"Salva'm Déu meu."

-"REALMENT CREUS QUE ET PUGUI SALVAR?"

-"Per descomptat Senyor "

-"LLAVORS TALLA LA CORDA QUE ET SOSTÉ..."

Va haver un moment de silenci i quietud. L'home es va aferrar més a la corda i va reflexionar...

Explica l'equip de rescat que l'endemà van trobar penjat a un alpinista congelat, mort, agarrat amb força, amb les mans a una corda... A DOS METRES DEL TERRA...

I tu ? quan confiat estàs de la teva corda? Per què no la soltes?