dimarts, 16 de setembre del 2008

Ho anomenen democràcia


Els auto-anomenats demòcrates espanyols no s'han pogut estar i han tornat a il·legalitzar un altre partit. I es que s'omplen la boca de dir que el que haurien de fer els bascos es deixar les armes i fer política, però quan algun acelebrat te l'ocurrència d'intentar-ho l'envien a la presó.
La il·legalització de EAE-ANV ha estat confirmada posteriorment en roda de premsa pel president del Suprem, Francisco José Hernando, que ha assenyalat que la sentència es farà pública en els pròxims dies. La decisió s'ha adoptat per unanimitat, cap dels setze magistrats que componen la sala especial ha emès un vot particular. Segons Hernando, la declaració d'il·legalitat de la formació ekintzale, que tindrà com a conseqüència la dissolució d'aquest partit, també "comporta la liquidació i la posada a la disposició del Tresor, segons preveu la Llei de Partits, de tots els béns i efectes que pertanyin "al partit. Els espanyols comencen a pensar com paliar el problema de la crisi.
El TS ha notificat verbalment la seva decisió aquest matí a la Fiscalia i a l'Advocacia de l'Estat espanyol. Un únic dia ha bastat al tribunal per a decidir sobre la il·legalització de la formació, un procés que es va iniciar fa vuit mesos. El tribunal es trobava sota pressió ja que volia emetre la decisió abans del dimarts 23, perquè aquest dia es renova el CGPJ i canvia el president del Suprem així com el de la Sala del 61.
El passat 8 de febrer, el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón va decretar la suspensió d'activitats tant de EAE-ANV com de EHAK. Va ser al gener quan el Govern espanyol, a través de l'Advocacia de l'Estat, va presentar la seva demanda d'il·legalització de EAE-ANV argumentant una "relació de successió o continuació" d'aquest partit amb Batasuna. L'engranatge dissenyat per l'Estat espanyol contra l'independentisme bas
c ha donat així un pas més, i el tribunal iniciarà demà l'estudi de les demandes presentades pel govern espanyol i la Fiscalia contra EHAK.
Madrid ha deixat fora de la llei a un partit històric amb un recorregut de 78 anys, ja que es tracta d'una formació inscrita en 1930 en el registre de partits polítics. El 3 de maig de l'any passat, l'Advocacia de l'Estat i la Fiscalia van impugnar 133 candidatures de la formació. Amb la resta de llistes presentades, EAE-ANV va assolir 40 ajuntaments a Euskal Herria.