diumenge, 7 de setembre del 2008

L'Amadeu dona per finalitzada la vaga de fam

El pasat dia cinc a les 14.30 va deixar la vaga de fam que mantenia des del dia 22/06/2008, després d'arribar a un acord amb el Síndic de Greuges de Catalunya, i més concretament amb Ignasi Garcia i Clavel, Director de Seguretat Pública i Relaciones socials.

Amadeu casellas va començar una primera vaga de fam el 12 d'abril exigint que li fossin respectats els drets i obtenir així la llibertat, que va aturar quan va rebre el compromís de les autoritats penitenciàries d'estudiar el seu cas. Com va considerar incomplert aquest acord va reiniciar la vaga el 22 de juny. Ara és al mòdul penitenciari de l'Hospital de Terrassa i fa una setmana va deixar de consumir glucosa.

Aquí us deixo el comunicat:
Els grups de suport a Amadeu Caselles, advocada i advocats, i la seva mare tenen el goig de fer-vos saber que ahir, 5 de setembre, després de 76 dies de vaga de fam, Amadeu Casellas va posar fi a la seva protesta, que amenaçava greument la seva vida.

Ahir, el Sr. Ignasi García Clavel, en representació del Síndic de Greuges de Catalunya va visitart l’Amadeu al’Hospital Penitenciari de Terrassa i li va prometre:

1. Que quan s’hagi recuperat de lavaga de fam li donaran permisos.

2. Que després dels permisos liatorgaran el que el reglament de règim penitenciari coneix com a 100.2, i queés un tercer grau restringit.

3. Que després se li concedirà altercer grau.

Considerem que aquesta victòria (parcial) és fruit de les mobilitzacions populars, malgrat que no estan regalant res a l'Amadeu, i el procediment que li han promès és el normal.

Volem denunciar també enèrgicament, però, que les autoritats penitenciàries i polítiques de Catalunya han permès que la vaga de fam arribés als 76 dies, amb tot el risc i patiment que això ha comportat al propi Amadeu ials seus familiars. Cal no oblidar que hi poden haver seqüeles, i que la recuperació serà llarga...

Anunciem també que no dissoldrem els grups de suport, i que vetllarem perquè es compleixin totes i cada una de les promeses fetes a Amadeu.

Però queden molts altres Amadeus a les presons. Continuarem denunciant les injustícies que pateixen cada dia, i continuarem reclamant la seva llibertat.

La lluita continua!
Hospital Penitenciari deTerrassa, 6 de setembre de 2008