divendres, 27 de febrer del 2009


Dissabte obra les seves portes públicament, després de mesos de treball, l'Ateneu Llibertari Alomà, un nou espai ubicat al carrer del Misser Sitges número 9, a la Part Alta de la ciutat de Tarragona que pretèn esdevenir un punt de trobada del moviment llibertari de la ciutat i diferents moviments socials, i alhora, disposar d'un nou espai per realitzar-hi actes. Durant tota la tarda de dissabte, es faran activitats per donar a conéixer aquest nou projecte, les quals acabaran a les 9 de la nit amb un concert acústic a càrrec de diferets músics tarragonins. L'Ateneu, pren el nom de Josep Alomà, llibertari tarragoní assassinat amb l'ocupació franquista de la ciutat. La presentació d'aquest nou espai estarà apadrinat per l'històric Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona, l'Ateneu Al Margen de València i l'Ateneu Júlia Romera de Gramanet del Besòs.

La inauguració d'aquest nou espai, amplia encara més, l'oferta de centres socials de la Part Alta tarragonina, aportant un discurs i unes pràctiques de caràcter llibertari que fins al moment es trobaven orfes d'un espai físic des d'on desenvolupar les seves activitats amb més autonomia. Alhora, significa un reimpuls d'aquesta zona i de la ciutat en general, pel que fa a l'oferta d'activitats i serveis als moviments socials i a la ciutadania en general.

De moment, l'Ateneu, ja participa en algunes iniciatives i campanyes impulsades per diferents moviments socials de la ciutat i ara està treballant en acabar de definir aquest espai i elaborar un programa d'activitats.

Trobareu més informació de Josep Alomà a : http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2813234