dijous, 1 de novembre del 2007

Excursió a Forès, Fonoll i Sant Pere Savella

Avui he aconseguit fer la primera excursioneta de la tardor. Tot seguint els consells d'en Rafael López-Monne en el seu llibre "a peu per les comarques de Tarragona".
Us la intento explicar per si algun dia us animeu a fer-la. Jo us recomano fer-la a la tardor i d'aquesta manera gaudir de la varietat de colors que ofereixen els boscos de roures, arços, pins rojos i pinastres.
Es una proposta de caminada d'uns 12 Km. molt planers ja que només hi ha un desnivell de 200 m. L'excursió comença en el Poble de Forès (Conca de Barberà), i per ser més concret al lloc conegut pel Pla de la Bassa que el trobareu als peus del turó del poble.
Des del Pla s'agafa el GR-171-1 que flanqueja Forès per sota tot seguint el camí que porta a Conesa i que , en trobar una creu de terme gira a l'esquerra per seguir per un camí de carro. Les marques del GR (blanques i vermelles) condueixen al despoblat de Savella, on sols queden dempeus una masia i l'església romànica (dedicada a St. Pere) que data de principis del segle XIII.
Aquest es un lloc ideal per fer la paradeta de l'esmorzar, natros ho hem fet, i contemplar la vall i els detalls de l'església (que es un edifici molt senzill i auster) i els capitells de la porta on trobarem unes figures humanes força simpàtiques.
La variant del GR acaba al poble del Fonoll. Un poble que havia sigut abandonat i que des de fa uns anys el va comprar una entitat naturista que va arreglar totes les cases i voltants, excepte l'església que esta tancada pels estaments religiosos que estan alarmats per aquesta opció de vida (i no per la seva).
Just al final del poble trobareu una indicació que diu "Forès directe" que fent honor al nom us portarà en una horeta al punt de partida.