dilluns, 18 de febrer del 2008

Desallotjat el gaztetxe Zazpi Katu de Bilbo

Ja fa un temps que des d'Euskal Herria només arriben noticies dolentes, o que ens deixen amb un regust agre i amb ganes de tornar a "la linea del frente" que cantaven els Kortatu.
I es que aquest matí, la Ertzaintza i la Policía local, han iniciat el desallotjament del Zazpi Katu que es troba a les escales Solokoetxe de Bilbo, al costat de l'antiga Herriko del "viejo".
Els bombers han intervingut en el desallotjament i han tirat la porta d'entrada de l'edifici.

Un jove s'han enfilat a la teulada de l'edifici mostrant la seva resistència al desallotjament. Després de romandre allà durant un temps, la Policia l'ha obligat a baixar.
Moments després l'Ertzaintza ha practicat una càrrega contra la multitud congregada en els voltants del gaztetxe i dos joves han resultat ferits. Un d'ells ha hagut de ser traslladat a l'hospital per les ferides sofertes al cap.
Per la seva part, el Departament d'Interior del Govern basc ha assenyalat a Efe que una persona ha estat detinguda acusada de "falta de respecte" als agents.
L'Ertzaintza ha clausurat el gaztetxe i ha abandonat el lloc. Veïns del barri han realitzat una assemblea per informar de les mobilitzacions que duran a terme els propers dies en denúncia d'aquest nou desallotjament.





Per acabar només falta recordar el tòpic "un desalojo, otra ocupación"