dimecres, 21 de maig del 2008

ACTE PER L’APOSTASIA COL·LECTIVA A SANTS


Un grup de veïns de Sants, reunits en assemblea, han pres la decisió d'apostatar de l’església catòlica de forma pública, col·lectiva i oberta a tothom que s’hi vulgui afegir.
La cosa pinta força interessant i a més han realitzat un manifest, que us deixo més abaix, en el qual elaboren tota una seria d'arguments prou treballats.

MANIFEST PER L'APOSTASIA
Nosaltres, un grup de veïns de Sants, reunits en assemblea, volem manifestar la nostra decisió de fer apostasia de l’església catòlica de forma pública, col·lectiva i oberta a tothom que s’hi vulgui afegir.

Les creences i els ritus religiosos i també l’ateisme, s’han de moure en el terreny estrictament personal. Per tant el fet religiós no ha de ser motiu d’especulació, mercadeig o manipulació per part de ningú.
Els aquí presents des de fa temps que ja hem apostatat de la religió catòlica de manera íntima i de forma particular sense haver-ho fet saber a la institució catòlica però creiem que degut a la postura de la jerarquia eclesiàstica, manifestem que volem fer l’apostasia de forma pública i col·lectiva per les següents raons:

1. Perquè a la jerarquia de l’església no li interessa el coneixement de la veritat sinó solament allò que li permet justificar el dogma de les seves creences i preservar els seus interessos particulars per tal de perpetuar-se, per exemple quan vol imposar les classes de religió a les escoles públiques i concertades o quan pressiona la societat anant en contra de lleis que propicien la llibertat individual (avortament, divorci, etc.)

2. Perquè no volem que ens comptin com a persones que formen part de la seva institució i també perquè estem en contra del manteniment de l’església catòlica amb diners públics com encara ara s’està fent.

3. Perquè els dirigents de la Conferència Episcopal, històricament, amb el seu integrisme, pretenen manipular i dirigir el pensament de la societat. Un exemple el tenim amb la COPE que difon calúmnies, alimenta odis i va en contra de la llibertat individual de les persones i dels pobles.

4. Perquè la posició de poder que encara té la jerarquia de l’església catòlica es basa en coartar la llibertat de TOTS els ciutadans, intentant imposar-nos les seves normes. En tot cas, l’església catòlica pot donar instruccions als seus seguidors, els catòlics, però no al conjunt de la societat.

5. Perquè la jerarquia de l’església catòlica espanyola va donar suport al cop d’estat de Franco i a la dictadura i encara no ha demanat perdó de forma pública per aquest fet.

6. Perquè l’estat Vaticà no ha subscrit alguns dels principals Pactes internacionals de drets humans, com són el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, el seu primer Protocol i el segon Protocol destinat a abolir la pena de mort, la Convenció Internacional i el seu Protocol Facultatiu sobre l’Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra la Dona i la Convenció Internacional sobre la Protecció dels Drets de tots els Treballadors Migratoris i les seves Famílies.

Per nosaltres, l’ateisme i el lliure pensament són alliberadors perquè retornen a l’individu el govern i la responsabilitat dels seus actes i el seu destí, fomenten la llibertat de pensament i la reflexió individual, i confien en el poder del coneixement. L’ateisme ensenya que cal valorar la vida a la terra, l’única que tenim, i recupera per a la persona l’orgull de saber-se propietària de les seves decisions, de les seves capacitats i de les seves possibilitats.

Pensem que la societat ha de ser el terreny de joc en el que hi càpiguen les diferents opcions i manifestem el nostre més profund respecte per a qualsevol opció personal que, en aquest sentit, puguin assumir els ciutadans. En definitiva, aquesta és la base de la societat laica: disposar d’un espai comú que permeti viure a cadascú segons les seves creences, sempre que aquestes siguin respectuoses amb totes les persones i amb els seus drets.

PER TOT AIXÒ, ACORDEM FER LA PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA PER L’APOSTASIA, EL PROPER DIA 29 DE MAIG DE 2008, A LES 19H. A L’ESPAI OBERT (C/VIOLANT D’HONGRIA, 71)