dilluns, 19 de maig del 2008

Decàleg per a formar un delinqüent

El popular jutge de menors de Granada, Emilio Calatayud, conegut per les seves sentències educatives i orientadores, ha publicat un llibre 'Reflexions d'un jutge de menors' (editorial Dauro) en el qual insereix un 'Decàleg per a formar un delinqüent'. És molt interessant, i diu així:

1: Comença des de la infància donant al seu fill tot el que demani. Així creixerà convençut que el món sencer li pertany.

2: No et preocupis per la seva educació ètica o espiritual. Esperat que arribi a la majoria d'edat perquè pugui decidir lliurement.

3: Quan digui paraulotes, riu. Això ho animarà a fer coses més gracioses

4: No el renyis ni li diguis que està malament alguna de les coses que fa. Podria crear-li complexos de culpabilitat.

5: Recull tot el que ell deixa llençat: llibres, sabates, roba, joguines. Així s'acostumarà a carregar la responsabilitat sobre els altres.

6: Deixa-li llegir tot el que caigui en les seves mans. Cuida que els seus plats, coberts i gots estiguin esterilitzats, però no que la seva ment s'ompli d'escombraries.

7: Barallat sovint amb la teva parella en presència del nen, així a ell no li doldrà massa el dia que la família, potser per la seva pròpia conducta, quedi destrossada per a sempre.

8: Dóna-li els diners que vulgui gastar. No vagi a sospitar que per a disposar del mateix és necessari treballar.

9: Satisfés tots els seus desitjos, apetits, comoditats i plaers. El sacrifici i l'austeritat podrien produir-li frustracions.

10: Posat de la seva part en qualsevol conflicte que tingui amb els seus professors i veïns. Pensa que tots ells tenen prejudicis contra el seu fill i que de debò volen fastiguejar-lo.