dilluns, 26 de maig del 2008

Enfrontament entre anarquistes i la Lliga Nord a Trento

El passat divendres a la tarda la Lliga Nord realitzava el seu reclutament de voluntaris per a les rondes ciutadanes a la ciutat de Trento. Igual que va ocórrer a Rovereto uns dies abans, un grup de 15 activistes anarquistes apareix amb pancartes i megàfons i va bloquejar el lloc de recollida d'adhesions. Els membres de la Lliga Nord, entre ells algun alt càrrec del partit van cridar a la policia, la qual va acudir al lloc però mantenint-se al principi distant dels fets. La situació aquest cop va pujar de to ràpidament, arribant aquesta vegada a l'enfrontament físic. Això va fer que la policia intervingués separant als grups, però no posant denúncies per aquest tema.
El lloc va quedar destrossat. El grup d'Anarquistes van ser identificats, però segons la policia l'única denúncia que tramitaran és per manifestació no autoritzada, però no per agressions, doncs pel que sembla qui perd el control i va donar el primer cop va ser un dels caps de la Lliga Nord.
La Lliga Nord ha condemnat el comportament dels anarquistes, així com s'ha queixat de la passivitat policial. Davant això l'alcalde de Trento els acusa de victimisme i de crear una atmosfera cada dia mes crispada, alhora que critica l'acció dels anarquistes. El partit de dreta federalista ha anunciat que la primera ronda, que havia de partir aquest dissabte a Trento queda suspesa per a evitar enfrontaments amb activistes llibertaris. Així mateix han assenyalat que quan surtin a patrullar serà sense avisar. Els mitjans de comunicació locals porten dedicant, aquests últims dies, diverses pàgines als enfrontaments entre Lliga Nord i anarquistes. Curiosament la informació donada per un dels principals periòdics regionals està sent bastant objectiva i no criminalizadora.