divendres, 23 de maig del 2008

La Policia Nacional vexa i amenaça un militant de Maulets de Reus

Avui aquesta noticia, que per una altra banda no es nova, corria de boca en boca. Us deixo ací un escrit que he trobat en diversos blocs.

Avui a la 1 del migdia quan un jove militant de l’Assemblea de Maulets de Reus sortia de treballar del CEIP Marià Fortuny, on exerceix de monitor, ha estat aturat per dos agents de la Policia Nacional. Els agents li han demanat que s'identifiqués, tot i que, han reconegut al jove i l'han amenaçat de forma directe amb frases com “a ver si tienes huevos de decirme lo que me dijiste un día” i “el día que te encuentre sólo te voy a dar una de palos que vas a flipar”. El jove ha demanat als agents que s'identifiquessin en tres ocasions, però els agents s'hi han negat. No obstant, el jove ha identificat la matrícula del cotxe patrulla "CNP2165RG". Des de l'Assemblea de Maulets de Reus recorden que no és un cas aïllat, sinó que en els darrers mesos han succeït episodis semblants i que diàriament es produeixen discriminacions per qüestions lingüístiques o de nacionalitat. Per aquest motiu, exigeixen que les institucions corresponents actuïn perquè no es tornin a repetir escenes d'aquest tipus i han demanat la retirada de les "forces d'ocupació" dels Països Catalans.

Avui a la 1 del migdia quan un jove militant de l’Assemblea de Maulets de Reus sortia de treballar del CEIP Marià Fortuny, on exerceix de monitor, ha estat aturat per dos agents de la Policia Nacional. Aquests primerament, s’han quedat mirant el jove des de dins el cotxe patrulla. Després han optat per marxar i al cap de menys de dos minuts han tornat a aproximar-se al jove, realitzant una frenada brusca amb el cotxe, aturant-se just a dos metres, on el jove estava esperant el bus urbà per tornar cap a casa.

Els dos agents han baixat del cotxe ( amb matrícula CNP2165RG ha pogut observar de reüll l’identificat) i s’han dirigit al jove. Els agents han dit al jove que havien rebut una trucada informant que hi havia un jove que corresponia a les seves característiques físiques. No obstant, la descripció l’han fet a mesura que anaven observant el jove.

Per aquest motiu li han demanat que s’identifiqués. Tanmateix, abans que el jove entregués el seu document d’identificació, un dels agents l’ha anomenat pel seu nom. El jove ha quedat sorprés d’aquest fet i l’agent ha continuat dient-li “Te acuerdas de mi” “Ahora que estás sólo no eres tan valiente que cuando vas con tus amigos”. El jove ha restat en silenci davant de l’amenaça i l’agent ha continuat dient “a ver si tienes huevos de decirme lo que me dijiste un día” i “el día que te encuentre sólo te voy a dar una de palos que vas a flipar”.

El jove ha respòs demanant a l’agent que s’identifiqués, però l’agent no ha volgut identificar-se adduint “tu no eres nadie para que me tenga que identificar”. El jove ha insistit en que s’identifiqués i de nou l’agent li ha respòs “No. No te entiendo”. El jove li ha contestat en castellà dient-li “puede enseñarme su número de placa”, motiu pel qual l’agent li ha contestat en català “jo sóc més català que tu perquè jo sóc igual de català que espanyol”.

El jove ha tornat a insistir en que s’identifiqués i els agents s’hi han negat de nou i han pujat al cotxe. Abans de marxar, un dels agents l’ha amenaçat dient “pues ya nos veremos”.

Per aquest motiu, des de l'Assemblea de Maulets de Reus, recorden que no es tracta d'un fet aïllat, sinó que no sols membres de l'assemblea han estat víctimes d'amenaces policials, sinó que hi ha desenes de ciutadans/es de Reus que han estat víctimes de discriminació per qüestions lingüístiques o d'origen. Alhora, també remarquen que és una situació generalitzada arreu dels Països Catalans, el que els porta a considerar aquesta institució, així com moltes d'altres de caràcter estatal, com a "forces d'ocupació".