dimarts, 22 de juliol del 2008

Atac feixista al Casal Fèlix Cucurull de Mataró


El Casal Fèlix Cucurull de Mataró, seu social de la Candidatura d'Unitat Populat (CUP) i de Maulets, ubicat al carrer d'Amàlia 16 baix, ha estat objecte d'un atac feixista, segons informa en el seu bloc Juli Cuéllar. El pany de la persiana ha estat forçat i els autors de l'atac han guixat proclames falangistes i espanyolistes, tant a la persiana com a les parets adjacents.
Per a Juli Cuéllar, l'atac d'aquest darrer cap de setmana s'inscriu en ple auge de l'espanyolisme, quan no fa ni tres setmanes que, arran de la final de l'Eurocopa de futbol, la nostra ciutat es van convertir en l'escenari d'actes de violència espanyolista i d'ostentació de simbologia feixista, tot davant la passivitat de les autoritats. També comenta que coincideix amb la incidència social de les crítiques que duen a terme les entitats usuàries del Casal, que en els darrers dies han posat en evidència les irregularitats urbanístiques del sector de Can Fàbregas i de Caralt o els favoritismes envers l'ex-cap de la policia local.
Casual, si més no, oi?, es pregunta Cuéllar. Ara bé, "si l'objectiu és acovardir-nos o silenciar-nos... ja cal que es calcin , perquè l'esquerra independentista tenim corda per uns quants anys!.
En qualsevol cas, la conclusió és:
el feixisme avança si no se'l combat i, per això, més enllà de l'atac sofert, exigirem responsabilitats al govern municipal per la passivitat envers els actes de violència espanyolista i feixista del passat 30 de juny, perquè aquella permissivitat amb què van actuar els ha envalentit i ara "alguns" es pensen que són els reis del mambo... però, s'equivoquen, perquè no estem disposats a ajupir-nos", segons remarca.
Aquest ja és el segon atac que pateix el Casal, el primer, es va produir el 13 de febrer de l'any 2000, quan uns feixistes van intentar calar-hi foc amb 3 persones a dins.