diumenge, 6 de juliol del 2008

San Fermines 2008 Jaia bai, Borroka ere bai

Avui a les dotze ha començat, un altre cop, una de les festes mes conegudes d'aquest mon. En aquests moments han passat les primeres hores en una Iruña, que està bolcada amb les seves festes. Però hi ha alguns que no estan a Iruña precisament per a gaudir de les festes mes internacionals d'Euskal Herria. La "Brunete mediatica" ha desplegat una gran ofensiva desinformativa al voltant d'aquestes festes. El seu objectiu és anul·lar la arrel cultural, reivindicatiu i popular d'aquestes festes, despullant-les de tot el que pugui sonar a Basc.


Sort que any darrera any hi han milers de navarresos i bascos dàltres contrades que porten a terme aquell famòs lema que cantaven els Kortatu i que deia "Jaia bai, Borroka ere bai" i que el podriem traduir com festa si lluita també.

ací teniu un llistat de les activitats previstes:


5 DE JULIOL:
* Crida a acudir a la concentració a favor de la Ikurriña convocada per col·lectius populars. Plaça de l'Ajuntament, 20:00 hores.
6 DE JULIOL:
* Crida a participar en el txupinazo a les 12:00 hores a la plaça de l'Ajuntament.
* Brindis a favor de les represaliades polítiques basques a la Plaça San Francisco a les 13:00 hores.
8 DE JULIOL:
* Ofrena foral en el monòlit de record a Germán Rodríguez, mort per la policia en els Sanfermines del 78. carrer Roncesvalles a les 13:00 hores.
* Menjar popular al frontó de Berriozar.
* Manifestació per la Amnistia a les 20:00 hores des del monòlit de record a Germán Rodríguez.