divendres, 2 de gener del 2009

Una campanya publicitària promourà l'ateisme als autobusos de Barcelona

Una campanya publicitària promourà l'ateisme als autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a partir del 12 de gener. Amb el lema Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix de la vida, la Unió d'Ateus i Lliurepensadors i Ateus de Catalunya vol "sensibilitzar els ciutadans" sobre la "necessitat de fer-se visibles, de sentir-se orgullosos de les seves conviccions i de reivindicar per a ells els mateixos drets i llibertats que es reconeixen a altres ciutadans pel sol fet de posseir o manifestar unes creences religioses". Aquesta iniciativa del Bus Ateu ha provocat la reacció de l'Arquebisbat de Barcelona, encapçalat pel cardenal Lluís Martínez Sistach, que ha remarcat que per als creients en Déu, la fe en la seva existència "no és motiu de preocupació, ni és tampoc un obstacle per gaudir honestament de la vida". La campanya procedeix de Londres, on la flota d'autobusos circulava amb el mateix lema per la ciutat, gràcies a la inversió publicitària d'un grup d'ateus configurat per membres d'una associació humanista subvencionada amb fons de particulars, que va recaptar 10.000 euros. Després la campanya es va ampliar a Birmingham, Edimburg i Manchester, i ara, a Barcelona, on es vol recaptar donatius a través de la web www.busateo.org. Si la resposta dels ciutadans és tan positiva com ho ha estat en altres països, l'associació assegura que la campanya Bus Ateu "aviat" s’estendrà a Madrid i a d'altres ciutats de l’Estat.

2 comentaris:

Carmen ha dit...

És una bona campanya però no la deixaràn fer. Espanya no és laica. I Catalunya només és católica. Els ateos i els aconfesionals ho tenen cru: són perseguits, mofats, torturats i escarniats arreu del nostre territori.

Anònim ha dit...

Mes que ateu, amb aixó de "probablement" podrien dir-li agòstic no?

Si fos ateu, mes aviat porser hauria de dir:
"Que no et fotin el pèl: deu no existeix. Deixa de preocupar-te i viu la vida".

Parlant del tema... hi ha uns videos del Dawkins molt recomanables a La aldea irreductible, amb el seu estil d'ateisme "suavitat a garrotades" ;)

Salut i moscatell!