dissabte, 25 de setembre del 2010

"La banca ens asfíxia; la patronal ens explota; els polítics ens menteixen, CCOO i UGT ens venen"

Un grup d'activistes "socials", com es defineix el col·lectiu, ha ocupat passades les set d'aquesta tarda la seu del banc Banesto del número 10 de la plaça Catalunya, al centre de la ciutat de Barcelona, han informat els Mossos d'Esquadra.

Segons expliquen els activistes en un comunicat, 12 escaladors han desplegat una pancarta de 150 metres quadrats a la façana de la seu bancària en què es pot llegir "La banca ens asfíxia; la patronal ens explota; els polítics ens menteixen, CCOO i UGT ens venen". A la pancarta hi ha un inodor en què es pot llegir "a la merda". Els activistes demanen una vaga general valenta per acabar amb "el repartiment injust de la riquesa".

L'ocupació es va planificar fa dies i s'ha portat a terme al final d'una manifestació no comunicada a la policia iniciada a les 17.00 hores a la plaça Universitat, i que ha passat pel carrer Pelai fins a acabar davant de la seu del banc.

L'acció està organitzada pel 'Moviment 25s', "un espai social que visualitza i denuncia l'explotació i precarietat dels sectors socials més vulnerables". El col·lectiu té intenció d'ocupar l'edifici durant com a mínim dos dies.


La portaveu del 25-S ha dit que la gent se sent "traïda" i per això han convocat aquests actes, per "expressar la seva oposició al sistema capitalista i al moviment sindical tradicional" i "denunciar l'explotació i la precarietat dels sectors socials més vulnerables" ja que "la vaga no servirà per a res".