dimarts, 8 de gener del 2008

Tornen les tortures

Qui no ha viscut en pròpia pell segurament li costa molt imaginar-ho. Però en aquest fotut estat que ens té en la situació d'angoixa i manca real de llibertat hi han coses que no han canviat, i estic parlant en el fons de les fosques cel.les de les comissaries.
Sense anar gaire lluny ahir ens vam assabentar d'un nou "probable" cas de tortures. Setze hores després que la Guàrdia Civil capturés als lesakarras Mattin Sarasola i Igor Portu, aquest últim ingressava a la U.C.I. de l'hospital Donostia amb un informe mèdic de gravetat. El jove presentava un pulmó perforat, una costella trencada, hemorràgia a un ull i hematomes per tot el cos. La versió oficial va arribar de la mà de Rubalcaba, que no va fer sinó donar més dubtes al voltant a l'esdevingut en el transcurs de la incomunicació. I com passa sempre les fonts "oficials" de la policia intentant justificar-ho amb excuses ridicules, perquè no es pot entendre d'una altre manera que diguin que el pulmó el te foradat fruit de caure a terra durant la detenció.
Per rematar el desgraciat i desagradable fet, avui ens diuen que Mattin Sarasola presentava un estat "escandalós" amb lesions externes, segons fonts judicials citades per "El Mundo", que detalla que el jove lesakarra va ser traslladat a Madrid "fortament contusionat" i que el jutge Fernando Grande Marlaska ha autoritzat avui allargar el període d'incomunicació, a petició de la Guàrdia Civil.
I des de aquest modest bloc em pregunto quan s'acabaran les banyeres, els cops amb tovalloles mullades, les porres i aquest llarg etcètera d'eines utilitzades per "aconseguir informació"