divendres, 5 de desembre del 2008

Llibertat Rouillan

Avui hem tornat a tenir noticies de Rouillan, i la veritat que no han sigut gens esperançadores. Es curiós que no fa gaires dies per tv3 pasesin la pelicula Salvador i que avui el telenotícies no fes cap comentari de que Jean-Marc torna a estar a la presó.

us deixo l'escrit que he rebut:
La cour d’appel de Paris a prononcé, ce jeudi 4 décembre, la révocation de la semi-liberté de Jean-Marc Rouillan. Sur les passages incriminés de l’entretien paru dans /L’Express/, les juges ont souligné que les propos de Jean-Marc Rouillan « sont ambiguës mais qu’ils ont été perçus clairement par les familles des victimes ». La Cour considère que Jean-Marc Rouillan a enfreint l’une des 4 contraintes de son régime de semi-liberté (interdiction de s’exprimer sur les faits pour lesquels il a été condamné).

Nous considérons, pour notre part, que ce jugement indique la volonté de l’État de criminaliser l’expression d’un militant révolutionnaire. Nous dénonçons les lois « antiterroristes » qui autorisent l’incarcération pour délit d’opinion. Nous continuons à soutenir les démarches judiciaires pour obtenir la libération de Jean-Marc Rouillan. Nous appelons les signataires à être solidaires des actions qui seront menées pour obtenir cette libération.

Les mots en marche

le 5 décembre 2008

i un intent de traducció:
El Tribunal d'Apel·lació de París va dictaminar el dijous 4 de desembre de revocació de llibertat condicional per Jean-Marc Rouillan. Dels infractors passatges de l'entrevista va aparèixer a / L'Express, els magistrats van assenyalar que al voltant de Jean-Marc Rouillan "són ambigus, però que eren clarament percebuda per les famílies de les víctimes". El Tribunal considera que Jean-Marc Rouillan ha incomplert una de les 4 de les limitacions de la seva semi-llibertat (prohibició de parlar sobre els fets pels quals va ser condemnat).

Creiem, per la nostra part, que aquesta decisió indica la voluntat de l'Estat per a tipificar com a delicte l'expressió d'un militant revolucionari. Denunciem les lleis "terrorisme" que permeten a presó pel delicte d'opinió. Seguim recolzant els processos judicials per obtenir l'alliberament de Jean-Marc Rouillan. Fem una crida als signataris a ser de suport de les accions que s'han d'adoptar per obtenir aquest comunicat de premsa.

Paraules en moviment

5 de desembre 2008