diumenge, 4 de novembre del 2007

MANIFEST 3 DE NOVEMBRE DE 2007

Aquí deixo el manifest que s'ha llegit aquesta tarda a la plaça i que posteriorment s'ha entregat a l'alcalde i al seu equip de govern.

Ja fa massa temps que els montblanquins i montblanquines estem aguantant la prepotència i supèrbia d'alguns dels membres de la Guàrdia Urbana de Montblanc. Els incidents són nombrosos i sobre una gran diversitat de gent: els ermitans de Sant Joan, membres de la Penya Osasunista, Protecció Civil, botiguers,… o el mismíssim alcalde, per posar uns exemples.
La gota que ha fet acabar la paciència de molts es va produir el passat dissabte, quan la manca de professionalitat de dos agents va acabar amb un jove a terra immobilitzat i contusionat, mentre un dels municipals palpava la seva reglamentaria pistola.
Com que amb això no en van tenir prou, els municipals es van endur el jove detingut amb l'acusació d'agredir-los (a cops de cap contra els seus punys).
Amb una declaració plena de mentides i falsos testimonis, han aconseguit que la jutgessa de Valls declari al jove culpable d’atemptat a l’autoritat i el faci pagar una multa de 160 €.
També hauríem de dir que aquest serial no ha acabat aquí i que ja és hora que els montblanquins i montblanquines diguem clar i fort que ja n'hi ha prou. Que volem passejar tranquil·lament pels carrers de la nostra vila sense la por de trobar-nos a aquests "professionals de l'ordre" i acabar com a protagonistes d'una història més pròpia d'una pel·lícula de ciència ficció. És per això que avui ens trobem aquí concentrats per a denunciar la manca reiterada de professionalitat d’aquests membres de la Policia Local de Montblanc.
Volem que el Jose i la Itziar siguin els darrers a patir la prepotència i la supèrbia d’aquests agents mal anomenats de l’ordre i que les accions violentes d’aquests deixin de tenir lloc d’una vegada per totes.

Per això,
Demanem a l’Ajuntament:

* Que formi una comissió per a aclarir els fets del passat dissabte.

* Que suspenguin de feina a aquests dos agents mentre no s’aclareixin aquest fets.

* Que, quan es demostrin els fets que denunciem, s’expulsi immediatament als dos agents.

I recordem a aquests agents:

* Que el respecte no s’aconsegueix a cops.

* Que un uniforme és una eina de treball i no de repressió.

* Que la prepotència i la supèrbia no van mai lligades a un servei d’ordre.

Montblanc, 3 de novembre de 2007