dissabte, 22 de desembre del 2007

"18/98+... TESTIMONIS"


Ja fa masses dies que segueix el degoteig de detencions de membres de diferents organitzacions d'Euskal Herria. I tot amagat o sota l'excusa d'un sumari contra l'organització armada Euskadi Ta Askatasuna.
El sumari o macrosumari 18/98 +, és un conjunt de diligències obertes pel "jutge" de l'Audiència Nacional Espanyola, Baltasar Garzón; totes elles dirigides contra organitzacions i mitjans de comunicació que treballen per la construcció d'Euskal Herria.

Aquesta mateixa setmana l'Audiència Nacional ha condemnat 525 anys de presó per «integración en organitzación terrorista» o «colaboración con organización terrorista» a un total de 47 bascs i basques per la seva militància en KAS, a Ekin o a Xaki, per la seva pertinença a la Fundació Joxemi Zumalabe o a l'empresa Orain, editora del diari «Egin». La sentència afirma que aquestes organitzacions o empreses no constitueixen una organització armada però sí que són ETA o col·laboren amb ella.

La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats de Barcelona i l'Associació Catalana en defensa dels Drets Humans van mostrar dijous en un comunicat la seva «preocupació» per la sentència del sumari 18/98 perquè «es tracta d'un dels exemples més greus dels efectes extensius de l'aplicació del concepte de terrorisme sobre la dissidència política».
En aquest sentit, i en la seva condició d'observadors jurídics de les sessions del judici, van considerar que «el conjunt d'irregularitats que s'han produït al llarg del judici han contaminat el debat processal d'una forma inadmissible en un Estat de Dret i han posat de manifest una falta d'equilibri, imparcialitat i equidistància del Tribunal, incompatible amb la seva funció jurisdiccional.»

Un dels problemes es la manca de informació de tots els intents de l'audiència nacional de condemnar la lluita política per la independència. Es per això que he aprofitat aquest bloc per penjar el documental que va editar Gara sobre aquest macrosumari. Amb un enllaç que us ajudarà a descarregar-lo via la mula.

Descarregar documental --> 18/98+... AUZIA AUZI - TESTIMONIOS

El macrosumari conegut com 18/98 +, engloba tots aquests sumaris:
  • 18/98 sumari. AEK (Koordinadora de Alfabetización Euskaldun per a adults).
  • 18/98 sumari. Peça principal: empreses i els mitjans de comunicació Egin (diari) i Egin Irratia (Ràdio).
  • 18/98 sumari. Xaki (Relacions Internacionals).
  • 18/98 sumari. Pepe Rei (director de la revista Ardi Beltza).
  • 18/98 sumari. Ekin (Organisme per al foment de la cultura a Euskal Herria).
  • 18/98 sumari. Joxemi Zumalabe Fundazioa (Fundació pel enfortiment del moviment popular).
  • 18/01 i 15/01 sumario. Jarrai-Haika i Segi (Organitzacions juvenils revolucionàries).
  • 33/01 sumari. Amnistiessin Aldeko Batzordeak i Askatasuna (Comissions de Presos Polítics - en favor de l'Amnistia i la Llibertat).
  • 35/02 sumari. Batasuna (Partit Polític Nacional).
  • 44/04 sumari. Egunkaria (Únic diari editat íntegrament en Basc).
  • 6/03 sumari. Udalbiltza (Organització de Municipis d'Euskal Herria - s'encarrega d'expedir el DNI basc o EHNA).

Quan la tesi oficial (la de Garzón) diu que TOT ÉS E.T.A.
El poble diu que E.T.A. ÉS PART DEL TOT, però qui ha escollit el camí de les armes és E.T.A. i no el TOT.
Gora Euskal Herria Askatuta!!!