dissabte, 7 de març del 2009

Anti violencia multa als Indar Gorri


Antiviolencia va proposar la prohibició d'accés a recintes esportius durant dos anys i 9000 € de multa per a cadascun dels 55 membres de Indar Gorri que van acudir a Santander. La comissió assegura que “antes de acceder al estadio insultaron gravemente a los aficionados locales y corearon consignas de apoyo a ETA(m)”, i després del partit “lanzaron diversos objetos contundentes a la vía pública y se provocaron desperfectos en diversos vehículos”. A més, altres dos seguidors seran multats amb la prohibició durant un any d'accés a recintes esportius i multes de 4000 € i 3001 €.
El primer cas és acusat de“alterar el orden público intentando agredir a los aficionados allí presentes y posteriormente cuando se procedía a su identificación, se escudó entre los seguidores y les arengó en contra de la acción policial”. El segon cas és un afeccionat que “vejó e insultó gravemente a los seguidores del equipo local”. En el Sardinero es va situar a l'afició d'Osasuna en una zona concreta (inclosa Indar Gorri), la policia va càrregar brutalment i va haver altercats amb els afeccionats locals. Les propostes de sanció, que juntes superen els 500.000 €, han arribat a la Delegació del Govern en Nafarroa.
Es "té constància" des del club rojillo que la majoria d'afeccionats que són multats per les propostes de Antiviolencia acaben pagant les quantitats econòmiques. A més, en aquest cas de sentència ferma, se'ls retira el carnet de soci d'Osasuna, tal com proposa l'organisme del Ministeri de l'Interior.
Ja van protestar durant aquesta Lliga... Els membres de Indar Gorri, situats en la Graderia Sud, ja van protestar en la trobada de novembre contra l'Atlètic de Madrid. Van romandre tot el partit en silenci i només van animar quan l'àrbitre va xiular el final. "Animar a Osasuna no és delicte", van voler expressar llavors davant les multes, "càrregues policials" i "abusos d'autoritat" que estaven sofrint.
Es molt fort aquest i alhora molt trist aquest intent de criminalització d'una afició que gairabé sempre és modelica. I tot per que algú li molesta veure tantes ikurriunyes en un camp.