dissabte, 28 de març del 2009

El camí dels bons homes


Aquest bloc com a tal farà una aturada en tots els temes que tractava i es centrarà en un projecte personal. Que no es altre que fer gran part del camí dels bons homes en solitari.
He triat aquest camí bàsicament per l'interès dels llocs que passa, en especial el punt final, i ja posats a veure si "m'empapo" d'alguna cosa del nom. I en solitari perquè necessito parlar seriosament amb l'única persona que m'acompanya i que em suporta desde fa quaranta anys. Aprofitaré el bloc per explicar i el camí, abans de marxar, i les vivències durant el viatge.
Com un ja te una edat i a més no disposo de gaires dies només faré les quatre darreres etapes que van de Porta a Montsegur

El camí dels Bons homes és un itinerari de 189 quilòmetres entre el santuari de Queralt (Berguedà, Països Catalans) i el Castell de Montsegur (Arieja-Occitània)- que es pot fer a peu, a cavall i en la majoria de trams en bicicleta de muntanya.

Els Bons Homes , era el terme amb que els càtars es referien a ells mateixos.

El Camí dels Bons Homes, convertit en Sender de Gran Recorregut GR-107, ofereix la possibilitat de recórrer les rutes de migració que van utilitzar els càtars, entre els segles XII i XIV, quan fugien de la persecució de la croada i la inquisició.

El Camí dels Bons Homes ressegueix les petjades del catarisme a través de viles medievals, d'esglésies romàniques i de castells. Aquesta és una ruta que, a banda del seu vessant històric, circula per la zona protegida del Parc natural Cadí-Moixeró i permet de contemplar encisadors paisatges i visitar pobles i nuclis de muntanya, indrets que conserven llegendes i tradicions centenàries.

És imprescindible que, abans d'iniciar la ruta, us documenteu sobre les característiques del recorregut i us doteu del material necessari.