diumenge, 15 de març del 2009

Vergonya aliena


Divendres va ser un d'aquells dies tristos, un dia d'aquells que te n'adones que a vegades la feina realitzada pot ser inútil, un dia d'aquells que sents vergonya de la classe política, un dia d'aquells que comproves que una cadira pot més que uns criteris.
Portàvem dos comissions informatives, nombroses reunions, un ple i encara era hora que fóssim capaços tots plegats de tancar el pressupost d'aquest any. Havíem incorporat propostes que venien de l'equip de govern i de l'oposició, havíem retallat partides fins que les tisores s'havien trencat de tanta feina, havíem apartat propostes per falta de recursos..... i tot per aconseguir un pressupost realista tot tenint en compte la situació econòmica que està vivint el país.
Divendres començàvem el ple amb un únic punt: pressupostos 2009, i tot perquè s'havia rebut una impugnació. Jo, innocentment, creia que tindríem com a mínim el mateix resultat ( 6 a favor i 4 abstencions).
La primera sorpresa la donava el representat dels independents per Montblanc. Va amenaçar que votaria en contra amb un discurs ple de demagògia, propostes buides i cap menció alguna partida concreta.
La segona, però aquesta no va sorprendre a ningú, estocada la donava el lider dels convergents montblanquins. Va tornar a parlar de les taxes i va demanar que tornéssim a mirar el pressupost des de zero. Això sí, no va fer cap menció als pressupostos que ell aprovava a l'època de les vaques grasses i es va oblidar de parlar de partides concretes.
La tercera estocada la donava l'ex alcalde socialista tot insultant al regidor d'economia i a les orelles de la gent que l'envoltava.

Una oposició que es capaç d'intentar paralitzar un ajuntament amb l'únic propòsit de buscar protagonisme i/o desbancar a l'alcalde es mereix tastar el seu mateix verí. Ara es el moment de fer una passa endarrere, i no per covardia sinò per agafar esbransida. Caldria donar-lis el govern i posar-nos a mirar com son capaços de quadrar el pressupost. Més que res perquè personalment fa més d'un mes que espero que algú de l'oposició amb digui com millorar el pressupost, amb propostes de veritat no com l'última que era deixar sense subvenció a totes les entitats montblanquines.