divendres, 12 de juny del 2009

oposició?



Avui s’ha viscut un dels plens més esperpèntics i surrealistes de la història montblanquina. I es que quan qui ha de exercir d’oposició i construir una alternativa de govern només sap que votar en contra passen aquestes coses.
Era un ple que tenia únicament dos punts, un dels que s’anomenen de tràmit i l’altre prou conegut i comentat com per no donar cap sorpresa.
El primer punt era "aprovació definitiva projecte de la creació del centre cultural Anselm Turmeda a l'Antic monestir de Sant Francesc". I sí heu llegit bé "aprovació definitiva, ja que fa un mes i mig es va aprovar inicialment.
I es que resulta que el Ple de l'Ajuntament de Montblanc en sessió del dia 24 d'abril de 2009 va adoptar, per unanimitat, els següents acords:

Vist el projecte per la creació del Centre Cultural Anselm Turmeda a l'antic monasteri de Sant Francesc de Montblanc, redactat per l'estudi d'arquitectura LAD 91 S.L. i d'un pressupost de 1.475.596,99 euros.

Vist l'article 22.2.ñ de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

Vistos els arts. 36 i següents del Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals de Catalunya, s'acorda:

PRIMER: aprovar inicialment el projecte descrit en antecedents.

SEGON: obrir un període d'informació pública d'un termini de 30 dies mitjançant anunci inserit en el tauler d'anuncis i en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, per tal que es pugui examinar l'expedient i formular les al·legacions pertinents.


Doncs ara resulta que els tres partits de l'oposició han votat en contra. I això que el projecte no ha canviat ni tant sols la paraula "monasteri" més propia de l'occità que del català. Però trànquils que els tres han argumentat ampliament i amb motius de pes el seu canvi de decisió. En Juan Molina (FIC) ha votat en contra perquè l'equip de govern va molt ràpid. Els membres de convergencia no van parlar, suposo que per allò de qui calla otorga i APM va votar en contra perquè ara no te clar com es financiara l'obra.