divendres, 3 de juliol del 2009

comunicat de GNDPO


us deixo el comunicat de Gent del Poble arran de les critiques contra la meva persona per no participar activament en el minut de silenci del passat 19 de juny.

El passat divendres 19 de juny vam participar al Ple extraordinari que va convocar l’Alcalde de Montblanc per a iniciar una moció de confiança per tal de desencallar la política municipal. Quan ens semblava que el més important en aquest ple era aclarir el tema dels pressupostos del 2009, ens trobem, després de viure un circ on s’insulta i es desprestigia a regidors elegits democràticament pels ciutadans de Montblanc, que el més rellevant és el seguiment o no d’un minut de silenci per l’últim atemptat d’ETA. Sembla que ara els catalanistes – ein? He dit catalanistes? deu ser que ara el vent per a aconseguir vots a Catalunya bufa cap a la catalanitat – de Convergència i Unió s’han molestat perquè el regidor de Gent del Poble no es va aixecar durant el minut de silenci del citat ple. Què és el que realment us va molestar d’aquest fet?


Ens voleu donar lliçons de democràcia quan no fa tants mesos un dels vostres líders – en Duran i Lleida – proclamava a una emissora catalana ser més cristià que demòcrata? I quan, molt probablement, sou el partit català amb més franquistes a les seves files? Els més grans del terme es fan un fart de riure quan veuen les proclames – nacionalistes, en diuen? – dels qui en una època no tant llunyana s’expressaven en castellà porque hace señor. Tampoc sembla que recordeu quan l’excel·lentíssim Jorge Pujol era alférez de l’exèrcit franquista, o de quan la mateixa CiU lluitava en contra del govern constitucional de la República, o... seguim? També podem parlar dels “trapitxeos” – molts i coneguts – de èpoques més actuals... ens voleu estirar de la llengua?

També trobem detestable que per a trobar motius polítics per a fer dimitir a l’Alcalde, PSC-ApM utilitzin el fet democràtic de participar o no en un minut de silenci sobre uns fets que no tenen res a veure amb la vida política de Montblanc. I és precisament molt curiós que aquests afiliats a PSOE, que encara no han condemnat ni el franquisme ni els GAL (una organització terrorista creada pel mateix PSOE i finançada, a sobre, amb diner públic), es permetin el luxe de titllar-nos de pro-etarres.

La història de Gent del Poble és curta però clara i transparent, sense res de què avergonyir-nos ni res a amagar i, qualsevol que hagi format part de la nostra agrupació d’electors, pot posar la mà al foc sense por a cremar-se. Podeu dir el mateix convergents i socialistes (quina gràcia emprar aquesta paraula per a referir-nos als afiliats al PSOE)? Crec que tots coneixem la resposta...

I, us digneu, sense tenir ni idea dels motius, a opinar sobre si el regidor de Gent del Poble s’havia de posar dret o no durant el minut de silenci al passat ple? No sou coneguts precisament per la vostra imaginació, així que potser que no llenceu les campanes al vol tant de pressa. La nostra cultura política es basa en el debat amb antecedents i el respecte a la diversitat d’opinions, inexistent actualment tant a dins com a fora d’aquest Ajuntament en crisi, que reflexa a un poble desinformat per culpa de mitjans de comunicació com Nova Conca – qui ni contrasta informacions ni cobreix esdeveniments importants com s’espera de tot mitjà de comunicació professional –.

La democràcia, en teoria, està creada per a la participació de tots els colors i nosaltres, contràriament al joc que practiquen PSOE i PP, no creiem que les coses siguin sempre blanques o negres. De fet, molt sovint ens semblen grises, i el fet de no manifestar-se obertament en contra de quelcom no significa necessàriament estar-hi a favor. Penseu-hi, segurament us costarà fer una cosa a la que no esteu acostumats, però estem segurs que ho podeu arribar a entendre vosaltres solets, sense necessitat que els vostres caps us diguin el que teniu que pensar i fer.

I, si us sembla i ja que ens dediquem a la política municipal, podríem seguir amb el tema del ple. Des del nostre punt de vista, calia destacar que es posava en evidència l’actual situació d’un ajuntament aturat pel desacord generat, no per les inquietuds envers el funcionament del poble sinó per les ànsies de poder d’uns i altres, ple de retrets personals que segurament duren des dels temps de pre-escolar. Senyors, si us voleu barallar per temes personals feu-ho a un altre lloc, aquí us han escollit perquè mireu pel bé de Montblanc.

És realment tant important si el regidor de Gent del Poble va seguir el minut de silenci dret o assegut? O és, simplement, una estratègia política més per amagar la incompetència – tant patètica com desafortunada – mostrada pels diferents portaveus dels partits de l’oposició? Perquè no parlem del que va dir el senyor Molina en aquell ple? O el senyor Campdepadrós? O CiU...? El dit, patètic senyors!

Gent del Poble
Montblanc, 30 de juny de 2009