dimecres, 20 de febrer del 2008

Jornada Popular de Repoblació Forestal


Des de fa un parell d’anys s’estan portant a terme diverses actuacions a la zona de la Sallida, prop de l’aiguabarreig entre el riu Francolí i el riu Anguera, per tal de recuperar ambientalment l’únic espai natural humit que tenim a Montblanc i a la Conca de Barberà. La Sallida és una zona d’alt interès natural, a més de ser tradicionalment un indret estimat i de lleure pels montblanquins. En els darrers anys s’ha anat degradant a causa de la construcció de diverses infraestructures com les variants de les carreteres que circumval•len Montblanc. El projecte endegat té els objectius de recuperar ambientalment la zona, crear instal•lacions que potenciïn l’educació ambiental i el coneixement del medi, i apropar aquest indret de nou a la gent de Montblanc i la comarca.
Fins el moment, s’ha instal•lat un aguait d’ocells prop del pont de la Fusta, s’ha creat i senyalitzat un itinerari de natura entre el pont de la carretera de Prenafeta i el pont de la Fusta, s’ha eliminat la vegetació invasora com la canya i actualment s’està buidant la presa situada prop d’aquest pont per guanyar superfície d’aigües lliures i contribuir a la depuració terciària de l’aigua.
Els propers dies, 23 i 24 de febrer de 2008, entre les 9 i les 14 h, hi ha previst realitzar una plantació forestal amb arbres autòctons per tal de recuperar l’antic bosc de ribera que antigament hi havia vora del riu Francolí en aquest tram. L’actuació, que serà popular i amb personal voluntari, volem que sigui una festa de les entitats i la gent de Montblanc, per tot això us demanem la vostra col•laboració i us animem a participar-hi. El lloc i hora de trobada serà la depuradora de Montblanc, a les 8,30 del matí, i només cal que porteu una aixada perquè se us convidarà a tots a un esmorzar popular.