dilluns, 4 de febrer del 2008

La Policí­a espanyola deté Pernando Barrena i Patxi Urrutia per ordre de Garzón

Agents de paisà de la Policia espanyola han detingut aquest matí el dirigent abertzale Pernando Barrena a Berriozar, localitat en la que resideix i a Patxi Urrutia a Iruña. La Policia busca en aquests moments Unai Fano per procedir al seu arrest. Les detencions han estat ordenades pel jutge Baltasar Garzón, que els acusa "d'integració en organització terrorista per reiteració delictiva per continuar actuant en nom de Batasuna".
Es una vergonya la política repressiva que porten a terme els espanyols en els darrers mesos. S'omplen la boca amb paraules com democràcia i el que fan es intentar callar la boca a unes idees. I tal i com han declarat avui mateix gent de LAB aquestes noves detencions són una altra "vuelta de tuerca" a una escalada repressiva que continua incidint en un pols polític on la clau està situada en el caràcter i continguts d'un nou cicle polític a Euskal Herria.
Aquestes detencions només es poden entendre com horror jurídic i es massa significatiu que l'acte tingui com a referència un acte polític on es van presentar els preacords i perquès de la ruptura de les converses polítiques de Loiola. Es evident que tant el PSOE com el PNV tenen pànic a que la gent conegui d'un cop que es va tractar a les trobades de Loiola.