dimecres, 11 de juny del 2008

Crida a la participació ciutadana en els treballs de l’Agenda 21 de Montblanc

El passat dia 7 de juny es va celebrar el primer acte públic que marca el tret d’inici dels treballs de l’Agenda 21 de Montblanc. En aquesta sessió inicial varen participar l’Alcalde de Montblanc, Sr. Josep Andreu, la Diputada de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, Sra. Misericòrdia Montlleó, el regidor de Medi Ambient del municipi, Sr. David Vallverdú i els representants de l’empresa encarregada de dur a terme el treball de diagnosi sociambiental de Montblanc.

El senyor Josep Andreu va destacar que el procés d’Agenda 21, que s’inicia en l’actualitat, era un treball que feia temps que estava pendent. En aquest sentit, endegar un procés d’aquestes característiques significa, alhora, apostar perquè el municipi sigui el punt neuràlgic del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades. La presentació va continuar amb la intervenció de la senyora Misericòrdia Montlleó de la Diputació de Tarragona. Per part d’aquesta entitat, es va destacar el suport que s’estan fent per impulsar Agendes 21 Locals a les comarques tarragonines.

La intervenció més tècnica va anar a càrrec d’Anna Martín i de Pep Vivas, de l’empresa consultora. Ambdós van explicar alguns conceptes claus pel desenvolupament del projecte, quines eren les diferents fases de l’Auditoria sociambiental del municipi i quin era el procés de participació ciutadana que s’ha planificat.

Finalment, el senyor David Vallverdú va destacar que l’Agenda 21 de Montblanc arriba en un bon moment donat que, durant aquesta legislatura, està previst realitzar una revisió del Pla General del municipi.

Tots els ponents varen coincidir en accentuar la importància de la participació de tots els montblanquins i montblanquines per poder tirar endavant el treball d’Agenda 21 de Montblanc.