dimecres, 18 de juny del 2008

Firefox 3.0: més de sis milions de descàrregues en mig dia


Era una noticia anunciada fa ja uns dies, però de totes formes ha causat gran sensació. I es que ningú es podia esperar aquest èxit de descarregues que ha tingut el navegador que ara per ara hauria de ser el més emprat.

M'agradaria fer-vos una gran explicació però us deix transcrit la informació d'avui dels companys de vilaweb que crec que ho borden.

De la nova versió del navegador Firefox de la Fundació Mozilla, ja se n'han fet més de sis milions de descàrregues, com es pot comprovar des de la pàgina que en fa el recompte, Download Day. El llançament del segon navegador més emprat d'internet es va fer ahir al vespre amb la idea d'aconseguir el rècord Guinness de descàrregues d'un programa en vint-i-quatre hores. Firefox 3.0 surt amb força novetats: millor adaptació als principals sistemes operatius (Windows, GNU/Linux i Macintosh) i en quaranta-set llengües (en català ha estat traduït per Softcatalà, des d'on es pot descarregar també).

Amb la nova versió, la Fundació Mozilla espera millorar encara més la posició del navegador, que, segons els continents, ja fan servir un 20%-30% dels internautes.

Un navegador més ràpid i lleuger

El navegador més complet en aquests moments de la xarxa s'ha renovat de cap a peus, amb més de quinze mil retocs. La versió 3.0 arriba amb una llarga llista de novetats, com ara la de poder obtenir, amb el títol d'una pàgina, la URL corresponent. També inclou avisos sobre l'accés a webs que poden instal·lar virus a l'ordinador i una barra de navegació 'intel·ligent' que ordena les pàgines més visitades. La interfície s'ha adaptat a la pròpia de cada sistema operatiu: Windows, GNU/Linux o Macintosh. S'han renovat el gestor de descàrregues, el sistema d'afegiment d'extensions i complements i la barra de cerques de l'extrem superior dret, que ara pot canviar de mida. I en el terreny dels matisos, amb el nou Firefox es pot seleccionar text discontinu o recuperar força informació quan una sessió es tanca inesperadament. Algunes de les novetats no es veuen a ull nu, però es poden comprovar amb l'ús: el Firefox 3 és més ràpid i necessita menys memòria RAM que no la versió anterior.

Festes

El caràcter no lucratiu del Firefox, juntament amb l'esperit comunitari i la col·laboració de centenars de desenvolupadors en el codi font del programa, ajuden a crear un ambient singular i diferenciat al voltant d'aquest navegador. Per això no són gens estranyes les celebracions convocades amb motiu de la sortida de noves actualitzacions. I la versió 3.0 no es quedarà sense festes. N'hi ha a tot el món, i també al nostre país: a Barcelona, el 26 de juny, i a Amposta i València, el 28.