dilluns, 11 de maig del 2009

Quelcom més que una final



EL MANIFEST
Amb motiu de la final entre l'Athletic i Barça, ESAIT ha ofert una roda de premsa a Bilbo on Endika Guarrotxena i Ritxi Mendiguren han llegit aquest comunicat:
Davant la final de la Copa del Rei que es jugarà el dia 13 de Maig a València entre els equips de futbol del Barça i Athletic, volem manifestar el següent:
1) Catalunya i Euskal Herria són nacions amb dret a tenir seleccions esportives pròpies, per a competir oficialment en campionats internacionals
2) Els estats francès i espanyol impedeixen exercitar a Catalunya i a Euskal Herria la sobirania esportiva que com nacions els correspon.
3) Reivindiquem novament el dret que, en general els correspon a tots els esportistes catalans i bascos, i en aquesta ocasió, en particular, als futbolistes d'ambdues nacionalitats, a optar, en igualtat de condicions, per la seva pròpia selecció a l'hora de participar en esdeveniments internacionals.
4) En el marc de la final de la Copa del Rei, tenint en compte que serà presidida pel màxim representant de l'estat espanyol, fem una crida a les aficions del Barça i de l'Athletic perquè converteixin aquesta final en un marc de reivindicació, i concretament perquè, aprofitant la difusió de l'himne oficial d'un dels estats que impedeixen a les nostres nacions ser oficials, donin l'esquena i manifestin sorollosament la seva disconformitat cap a la política de negació de l'estat espanyol entorn d'aquesta qüestió.
5) Animem a les aficions basca i catalana que gaudeixin de la final de la Copa, donant suport als seus equips amb esportivitat i sana rivalitat.
*Annex. Amb motiu d'aquesta final, ESAIT durà als carrers de Bilbo la reivindicació de l'oficialitat de la selecció d'Euskal Herria. GORA EUSKAL HERRIA VISCA CATALUNYA Bilbo, a 7 de Maig del 2009