divendres, 22 de maig del 2009

El Tribunal Constitucional permet la candidatura d'Iniciativa Internacionalista


Finalment, i sorprenentment, el Tribunal Constitucional ha anul·lat la sentència del Tribunal Suprem espanyol que il·legalitzava la candidatura Iniciativa Internacionalista - la Solidaritat entre els Pobles. D'aquesta manera, aquesta coalició podrà concórrer amb tota normalitat a les eleccions europees que es celebraran el proper 7 de juny. El Constitucional ha acceptat els arguments del recurs presentat per II.
Sorprenentment els espanyols han fet marxa enredera en aquesta nova intenció de il·legalitzar unes idees.
Amb l'ultim sospir, poques hores abans que comences la campanya, el Tribunal Constitucional ha decidit dona veu a aquesta organització que aglutina sindicalistes i militants de l'Esquerra Independentista d'arreu de l'Estat, excepte del País Basc. Per primer cop, el govern espanyol ha intentat carregar-se , amb l'ajuda de la justícia espanyola, una candidatura de l'Esquerra Independentista fora del País Basc. De nou, doncs, es fa evident el dèficit democràtic que s'està vivint a l'Estat, i per primer cop, aquest "estat d'excepció" traspassa les fronteres basques i criminalitza a tots els moviments polítics que arreu de l'Estat qüestionen el sistema capitalista i la "unidad de la nación" que consagra la Constitució espanyola.

Tal i com ha expressat, Josep Garganté, sindicalista i primer cap de llista pels Països Catalans de la candidatura Iniciativa Internacionalista - la Solidaritat entre els Pobles, "cada cop que es presenti algú que molesti de veritat, diran que és part d'ETA". I així, ho constata l'acta d'il·legalització dictada pel Tribunal Suprem espanyol.